αγγλικά


IDA CONTROL
Automation Robotics
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ. ΠΙΚΗΣ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΑΙ Ο.Ε.

ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 243
17342 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Τηλ: 210.9821806
Φαξ: 210.9832431
Email: info@idacontrol.gr


Συχνές Ερωτήσεις  

Επιλέξτε κατηγορία:
• Μηχανές Κοπής Λέιζερ (Laser) • Μεταλλοκοπτικές Μηχανές Πλάσματος (Plasma) • CNC, Μονάδα Ψηφιακής Οδήγησης • Μεταλλοκοπτικές Μηχανές Οξυγόνου/Πλάσματος • Λογισμικό CAM


• Πώς μπορώ να μάθω να χειρίζομαι τα μεταλλοκοπτικά Συστήματα Λέιζερ της Pikis Laser Technologies(PLT);

Ο χειρισμός των μηχανημάτων μας είναι πανεύκολος! Υψηλά αυτοματοποιημένη λειτουργία μέσω CNC τελευταίας τεχνολογίας διευκολύνει τα πράγματα και ο χειρισμός τους μπορεί να γίνει ακόμα και χωρίς μεγάλη προηγούμενη εμπειρία. Οι μηχανές μας παραδίδονται στον χώρο σας "με το κλειδί στο χέρι" και μπορείτε να κάνετε παραγωγή αμέσως μετά. Επιπλέον, προσφέρουμε και μαθήματα Εκμάθησης του Προσωπικού των πελατών μας. Τα μαθήματα εξαρτώνται από το είδος της μηχανής και διαρκούν μερικές ώρες. Μόλις αποφασίσετε τι ακριβώς χρειάζεστε, κάντε μας ένα τηλεφώνημα!


• Θα χρειαστεί να γυαλίσω τις επιφάνειες κοπής των ακρυλικών (πλεξιγκλάς) μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κοπής;

Όχι, δεν θα χρειαστεί γυάλισμα. Οι επιφάνειες κοπής του ακρυλικού θα είναι γυαλιστερές και ομαλές. Συνήθως τα συστήματα λέιζερ μέχρι 500 W που κόβουν λεπτές λαμαρίνες μπορούν να κόψουν μέχρι και 40 χιλιοστά πλεξιγκλάς. Συστήματα με ισχύ 100 Watt κόβουν φύλλα μέχρι 15 mm, και τα αμέσως ισχυρότερα συστήματά μας των 200 Watt κόβουν πλεξιγκλάς πάχους 25 mm.

Στη φωτογραφία μας ένα τραπέζι από φύλλο πλεξιγκλάς, κομμένο από λέιζερ και λυγισμένο στην τελική του μορφή με θέρμανση. Δείτε την ποιότητα των επιφανειών κοπής! (Καλλιτέχνης: Scott Jarvie)


• Τί πρέπει να γνωρίζω για την ποιότητα κοπής και το πάχος των μετάλλων;

Η ποιότητα κοπής μετάλλων των κοπτικών λέιζερ είναι πρόβλημα που έχει σήμερα λυθεί με ικανοποιητικό τρόπο. Οι σωστές ρυθμίσεις του συστήματος (κάτι για το οποίο φροντίζουμε εμείς) είναι προαπαιτούμενο. Συνήθως, τα μοντέλα μας XL με 500W ισχύ κόβουν μέχρι και 4mm μαύρης λαμαρίνας, 1,2mm ανοξείδωτου και 1,2mm γαλβανισμένης λαμαρίνας. Τα μοντέλα μας FL των 1000W είναι σχεδιασμένα να κόβουν μέχρι και 8mm μαύρης λαμαρίνας, 3mm ανοξείδωτου, 2mm αλουμινίου και 3mm γαλβανισμένης λαμαρίνας. Οι μηχανές μας FL των 1500/2500/3000W κόβουν μέχρι και 12mm μαύρης λαμαρίνας, 5mm ανοξείδωτου, 4mm αλουμινίου και 5mm γαλβανισμένης λαμαρίνας στα 1500W και μέχρι και 20mm μαύρης λαμαρίνας, 12mm ανοξείδωτου, 8mm αλουμινίου και 12mm γαλβανισμένης λαμαρίνας στα 3000W.


• Πόσο ασφαλής είναι ο χειρισμός των συστημάτων Λέιζερ της Pikis Laser Technologies(PLT) ;

Πάρα πολύ! Η εργασία στις μηχανές μας είναι απόλυτα ασφαλής. Ακόμα και να θέλει ο χειριστής να βλάψει τον εαυτό του, πρέπει να προσπαθήσει. Οι αυτοματισμοί είναι τόσο πολλοί που όλα γίνονται από απόσταση ασφαλείας. Οι κίνδυνοι υπάρχουν μόνο στα πλαίσια της εργασίας στον τόπο δουλειάς, εάν δεν λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, π.χ. παρουσία εύφλεκτων και εκρηκτικών υλικών κοντά στο κοπτικό, ακατάλληλη ένδυση και υπόδηση των χειριστών, έλλειψη προστατευτικών εξαρτημάτων ακοής ή όρασης, όπου αυτά απαιτούνται. Κάθε μηχάνημα συνοδεύεται από ακριβείς οδηγίες ασφαλείας.


• Ποιούς τύπους γραφικών μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Τα κοπτικά της Pikis Laser Technologies(PLT) δέχονται αρχεία σε κώδικες DXF/HPGL/SVG. Όσο καλύτερα είναι τα γραφικά που χρησιμοποιείτε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Τα σχεδιαστικά αρχεία που δημιουργούνται από το AutoCAD και το CorelDRAW είναι αποδεκτά από τα μηχανήματά μας.


• Ποιά υλικά είναι κατάλληλα για τα συστήματά μας;

Ακρυλικό, καπλαμάς, φύλλο MDF, ξύλο, κοντραπλακέ, λάστιχο, βινύλιο, αφρός, νάιλον, υφαντό, ύφασμα, πεπιεσμένο χαρτί, χαρτόνι, χαρτί, ABS, PP, δέρμα, και ο,τιδήποτε άλλο μη μεταλλικό υλικό στα μικρής ισχύος κοπτικά μας. Μαύρη λαμαρίνα, ανοξείδωτο, αλουμίνιο και γαλβανισμένη λαμαρίνα διαφόρων παχών στα μεγάλης ισχύος «βαριά» μοντέλα μας.


• Ποιό το κόστος της εκπαίδευσης στον τρόπο λειτουργίας των μηχανών σας;

Το κόστος της εκπαίδευσης του προσωπικού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, και γίνεται πάντα κατόπιν συμφωνίας. Δεν είναι όμως ποτέ μεγαλύτερο από ένα ασήμαντο ποσοστό του συνολικού κόστους για την αγορά ενός μηχανήματος.


• Ποιάς Εγγύησης Καλής Λειτουργίας δικαιούμαι ως αγοραστής;

Προσφέρουμε Ένα (1)ή Δύο (2)χρόνια (μέχρι 2000 ώρες λειτουργίας) εγγύηση καλής λειτουργίας για όλες τις μηχανές μας, εκτός των αναλώσιμων μερών τους. Ως αναλώσιμα θεωρούνται οι φακοί εστίασης, τα κάτοπτρα, τα ρουλεμάν, οι τροχαλίες, οι ιμάντες, οι ασφάλειες, κλπ. όπως και τα αέρια που τυχόν απαιτούνται για την διαδικασία κοπής.


• Ποιόν επιπρόσθετο εξοπλισμό πρέπει να προμηθευτεί ο πελάτης για να λειτουργήσει το κοπτικό Λέιζερ της Pikis Laser Technologies(PLT);

Τα μηχανήματα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν. Το λογισμικό που χρειάζεται είναι κάποιο AutoCAD, Win CAD ή CorelDRAW για να δημιουργήσετε τα αρχεία σας DXF και SVG. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμβουλευθείτε τις σελίδες μας των Προϊόντων.


• Σύμφωνα με ποιά κριτήρια θα αποφασίσω ποιο είναι το πιο κατάλληλο σύστημα για μένα;

Όταν σκεπτόμαστε να αγοράσουμε ένα κοπτικό μηχάνημα, πρέπει να απαντήσουμε σε τρεις βασικές ερωτήσεις:

1. Ποιό είναι το μέγιστο μέγεθος του αντικειμένου που θέλω να δουλέψω;
Αποφασίστε το μέγεθος των αντικειμένων που αποτελούν τον κύριο όγκο της δουλειάς σας και δείτε ποιο από τα μοντέλα μας ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Πέρα από αυτό, υπάρχει πάντα δυνατότητα να προσαρμοστούν οι διαστάσεις της Τράπεζας κοπής στις δικές σας επιθυμίες. Το μήκος και το πλάτος των αντικειμένων είναι αποφασιστικά για το μέγεθος της τράπεζας εργασίας, και μία κάπως μεγαλύτερη τράπεζα εργασίας θα επιτρέψει την τοποθέτηση και την κατεργασία περισσότερων αντικειμένων σε κάθε δουλειά. Επιπλέον δεν κάνουν απαραίτητη την προμήθεια λαμαρινών, ή φύλλων οποιουδήποτε άλλου υλικού, κομμένων από πριν σε μικρότερα κομμάτια. Το πάχος τους όμως είναι ο κυριότερος παράγοντας μετά το είδος του υλικού, που αποφασίζει για την καταλληλότητα του ενός ή του άλλου μηχανήματος και όχι η τράπεζα εργασίας.

2. Με ποιό υλικό δουλεύω;
Η επιλογή της σωστής ισχύος του μηχανήματος που μας ενδιαφέρει εξαρτάται άμεσα από το υλικό που χρησιμοποιείτε. Βέβαια, ενώ ακόμα και μικρής ισχύος Λέιζερ τα καταφέρνουν τελικά να χαράξουν ή να κόψουν τα πιο πολλά από τα μη μεταλλικά υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, θα χρειαστεί τόσος χρόνος που η δουλειά γίνεται επιζήμια. Η ταχύτητα και η ισχύς είναι μεγέθη αλληλένδετα. Υλικά όπως τα ακρυλικά (πλεξιγκλάς) και τα πλαστικά που μπορούν να κοπούν με λέιζερ, μπορούν να χαραχτούν και να κοπούν σε μεγάλες ταχύτητες ακόμα και με σχετικά χαμηλή ισχύ. Άλλα υλικά, όπως το ξύλο ή το λάστιχο, μπορούμε να τα δουλέψουμε με ακόμα χαμηλότερη ισχύ, αλλά ικανοποιητικές ταχύτητες θα πετύχουμε με υψηλότερη ισχύ. Δεν συζητάμε βέβαια για μεταλλικά υλικά, γιατί εκεί η υψηλή ισχύς είναι απαραίτητη ακόμα και για να γίνει η δουλειά, ανεξάρτητα από την ταχύτητα διεκπεραίωσής της.

3. Πόσες παραγγελίες πρέπει να παραδόσω;
Η επιλογή του σωστού μηχανήματος εξαρτάται και από τον όγκο της δουλειάς σας. Ένα μηχάνημα που δουλεύει είναι κερδοφόρο, το ίδιο μηχάνημα αν κάθεται είναι ζημιά. Γιατί μπορεί να είναι αλήθεια πως «Ο χρόνος είναι Χρήμα», και ταχύτερη διεκπεραίωση της εργασίας φέρνει κέρδη, αλλά ένα γρήγορο μηχάνημα κοστίζει περισσότερο από ένα αργό, και δεν θα αξίζει το επιπλέον κόστος αν δεν υπάρχει δουλειά να διεκπεραιώσει. Επίσης, όταν κόβουμε, η ταχύτητα εξαρτάται από το μέγεθος του υλικού και το πάχος του, όπως και από το είδος και την ποιότητα των αυτοματισμών που οδηγούν το μηχάνημα.

Έχοντας δώσει απαντήσεις στις τρεις προαναφερόμενες ερωτήσεις, συμβουλευθείτε την απάντηση στην επόμενη ερώτηση.


• Ποιά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανών Λέιζερ που κατασκευάζει η Pikis Laser Technologies;

Τεχνικά Χαρακτηριστικά των μηχανών Λέιζερ (Laser) σειράς XL και FL της IDA Control Automation Robotics

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανών της Pikis Laser Technologies υπάρχουν στην φωτογραφία. Επίσης ας έχετε υπόψη σας πως οι Μηχανές τύπου XL παράγονται με ισχύ 100W, 250W ή 500W με Τράπεζα Κοπής 1500Χ2000mm. Παρόμοια, οι μηχανές της σειράς FL είναι με ισχύ 500W, 1000W, 1500W, 2000W και 3000W και μπορούν να κατασκευαστούν με Τράπεζα Κοπής 1500Χ3000 mm, όπως αναφέρονται στον πίνακα.
Είναι δυνατή οποιαδήποτε άλλη ειδική κατασκευή μηχανής με ισχύ από 150 μέχρι 8000W και Τράπεζες Κοπής από 1500Χ2000mm μέχρι 4000X32000mm.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα μας μηχανών λέιζερ, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ.


• Τί ξεχωρίζει τα συστήματα της Pikis Laser Technologies (PLT) από τον ανταγωνισμό; Γιατί να προτιμήσω τα δικά σας μηχανήματα;

Τα προϊόντα της Pikis Laser Technologies (PLT) είναι γνωστά για την στιβαρή και βαριά κατασκευή και τις καινοτόμες ενσωματωμένες δυνατότητες λογισμικού. Η λειτουργία τους και η συντήρησή τους είναι εύκολη και με μικρό κόστος. Τα πάντα στα μηχανήματά μας, λογισμικό, προγραμματισμός, ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά, μηχανολογικά σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από εμάς. Δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε ξένες τεχνολογικές λύσεις, γι’ αυτό και προσφέρουμε τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Επειδή σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τα πάντα μόνοι μας, υπάρχει απόλυτη συμβατότητα μεταξύ των υποσυστημάτων που συναποτελούν τις μηχανές μας.
Εκατοντάδες κατασκευαστές παγκοσμίως αγοράζουν έτοιμα υποσυστήματα, ίσως και καλής ποιότητας, και τα συναρμολογούν για να κατασκευάσουν τις μηχανές τους. Η συμβατότητα όμως μεταξύ τους δεν είναι δεδομένη, με αποτέλεσμα η μηχανή συνολικά να μην είναι κορυφαίας απόδοσης. Η τεχνογνωσία για το απόλυτο ταίριασμα των υποσυστημάτων είναι τόσο απαιτητική που, αν υπήρχε, η αγορά των έτοιμων υποσυστημάτων θα ήταν αχρείαστη.
Επιπλέον, προσφέρουμε εργοστασιακή υποστήριξη όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, οπότε τα τυχόν προβλήματά σας λύνονται με ένα τηλεφώνημα (αυτό θα το εκτιμήσουν περισσότερο όσοι είχαν την ατυχία να αναγκαστούν να διακόψουν ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής τους επειδή το κοπτικό παρουσίασε ένα μικρό πρόβλημα). Όλα τα συστήματά μας είναι εφοδιασμένα με σφραγισμένες CO2 πηγές λέιζερ από 100 μέχρι 4000W και τράπεζες εργασίας από 1500x2000mm μέχρι 2000x4000mm. Ειδικές κατασκευές Λέιζερ είναι πάντα δυνατές. Όλα τα συστήματά μας είναι κατάλληλα για δουλειές με μη μεταλλικά και μεταλλικά υλικά σε διάφορες διαδικασίες κοπής, διάτρησης, χάραξης και εγγραφής.

Φωτογραφία: Το τελευταίας τεχνολογίας επιβλητικό επαγγελματικό μοντέλο μεταλλοκοπτικής μηχανής Λέιζερ FL-3015


 

 

| Όροι Χρήσης |