αγγλικά


IDA CONTROL
Automation Robotics
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ. ΠΙΚΗΣ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΑΙ Ο.Ε.

ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 243
17342 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Τηλ: 210.9821806
Φαξ: 210.9832431
Email: info@idacontrol.gr


Ποιοί είμαστε  

Ποιοί είμαστε

Το όραμά μας

 Η Εταιρία IDA CONTROL automation robotics (ΣχεδιασμόςΕλέγχου Βιομηχανικών Εφαρμογών – Αυτοματισμός Ρομποτική) ιδρύθηκε το 1985 από τον Παναγιώτη Πίκη, Σχεδιαστή Συστημάτων Αυτοματισμού – Ρομποτικής, και τον πατέρα του, Μάρκο Πίκη, που είχε ήδη μακρά και επιτυχημένη προϋπηρεσία στην πώληση μεγάλων υπολογιστικών συστημάτων για μεγάλες επιχειρήσεις. Η εταιρία είναι από την ίδρυσή της μέλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σκοπός της Εταιρίας, όπως τέθηκε από τους ιδρυτές της, ήταν η προαγωγή της Έρευνας Βιομηχανικών Εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων του Αυτοματισμού και της Ρομποτικής. Κατά συνέπεια, η IDA Control υπήρξε πάντοτε κυρίως μία Εταιρία Τεχνολογικής Έρευνας Βιομηχανικών Εφαρμογών και Αυτοματισμού.

Πρόθεση των ιδρυτών ήταν ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η πώληση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ικανών να ανταγωνιστούν τα προϊόντα προωθημένης ευρωπαϊκής τεχνολογίας και στο επίπεδο της τιμής πώλησης και σε αυτό της τεχνολογικής τελειότητας. Θα υπήρχαν έτσι καλές προοπτικές για εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.

Μετά από διαδικασία μακρόχρονη, κοπιαστική, και απαιτητική σε πόρους οικονομικούς και ανθρώπινου δυναμικού, η Εταιρία με υπερηφάνια μπορεί να παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα υπερσύγχρονων συστημάτων Υψηλής Τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων Μεταλλοκοπτικών Μηχανών Λέιζερ. Τα προϊόντα αυτά είναι δοκιμασμένα σε απαιτητικές συνθήκες βιομηχανικών εφαρμογών, αφού η IDA Control είναι υπεύθυνη για το 60% των πωλήσεων Μεταλλοκοπτικών Μηχανών στην Ελλάδα.

Από την άλλη, η IDA Control αντιμετωπίζει με επιτυχία τον διεθνή ανταγωνισμό υψηλοτάτου επιπέδου και αποδεικνύει την αξία της στις διεθνείς αγορές, όπως έχουμε κάνει τα τελευταία 25 χρόνια.

Η μακρόχρονη πορεία προς την Τεχνική Ωριμότητα

CNC Tύπου Τάλως

Ο δρόμος έρευνας που οδήγησε την IDA Control τόσο μακρυά από την αφετηρία μας, άρχισε το 1985 με ένα CNC που ονομάσαμε “Τάλως”, όνομα του ανδροειδούς ρομπότ, ακοίμητου φρουρού της Μινωικής Κρήτης, αριστουργήματος του Ηφαίστου: Το “Τάλως” ήταν ένα αρθρωτό (modular) προγραμματιζόμενο βιομηχανικό υπολογιστικό σύστημα, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην Ελληνική και στην Διεθνή αγορά. Διέθετε μνήμη 0,5-20ΜΒ, μέχρι 256 ψηφιακές εξόδους (τύπου On-Off), 128 Υψηλής Ταχύτητας εισόδους 45ΚHz (για διακόπτες ελέγχου, παλμογράφους μετρήσεων, αναλογικούς κινητήρες, αισθητήρες, βαλβίδες, κλπ.), συστήματα επικοινωνίας υπολογιστών για περαιτέρω επεξεργασία δεδομένων, και υψηλής ταχύτητας, υψηλού επιπέδου, γλώσσα προγραμματισμού.

Μερικά χρόνια αργότερα αναπτύξαμε την τεχνολογία Micro-CNC με γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου (ένα από τα μοντέλα μας, το ΟΡ-800Α, φαίνεται στην φωτογραφία από κάτω). Μετά αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα της μετάδοσης της κίνησης, που το λύσαμε αναπτύσσοντας τους πρώτους Αντιστροφείς (inverters) μεταβλητής τάσης και μεταβλητής συχνότητας.

Micro CNC τύπου OP-800

(Κάνοντας κλικ στο  Αρχείο PDF  μπορείτε να δείτε ένα από τα διαφημιστικά μας φυλλάδια του τέλους της δεκαετίας του '80)

Τα πρώτα ελληνικά Συστήματα Καθορισμού Θέσης ήταν το επόμενο βήμα μας: Τριφασικοί Επαγωγικοί Κινητήρες που οδηγούνταν από τα πρώτα συστήματα servo της Ευρώπης. Καθώς η τεχνολογία εξελισσόταν, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το θέμα του σχεδιασμού ενός νέου CNC βασισμένου στην τεχνολογία των προσωπικών υπολογιστών, πράγμα που αποτέλεσε το επόμενό μας βήμα. Ο δρόμος ήταν τώρα ανοικτός για την κατασκευή της πρώτης ελληνικής Μεταλλοκοπτικής Μηχανής Οξυγόνου και Πλάσματος βασισμένης στα νεοσχεδιασμένα μας CNC, κάτι που το καταφέραμε το 1999. Το 2002 παρουσιάσαμε το πρώτο μας CNC με πλήρως ψηφιακό έλεγχο για κίνηση σε 2-5 άξονες.

Ο χρόνος είχε ωριμάσει για την εμφάνιση της πρώτης ελληνικής Πηγής Λέιζερ. Μέχρι τότε, επειδή είχαμε κατανοήσει πως υπήρχε ανάγκη να δημιουργηθεί εντόπια ελληνική αγορά στον τομέα των Μεταλλοκοπτικών Μηχανών, και πως, για να γίνει κάτι τέτοιο, ήταν απαραίτητη η διάχυση της σχετικής τεχνολογίας, δουλέψαμε εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η ανάπτυξη όμως της τεχνολογίας των Λέιζερ συνεχίστηκε, και το 2007 κατασκευάσαμε την πρώτη ελληνική Γεννήτρια Λέιζερ Ταχείας Αξονικής Ροής, που έγινε η καρδιά του πρώτου ελληνικού μεταλλοκοπτικού Λέιζερ: το CNC του, τα Ηλεκτρονικά του, τα Οπτικά, το Λογισμικό και η Κεφαλή Κοπής, καθώς και τα Μηχανολογικά του, ήταν όλα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από από την IDA Control. Από τότε τελειοποιούμε συνεχώς την παραγωγή των Μηχανών Λέιζερ για Κοπή Μετάλλων.


Έχουμε κατασκευάσει ό,τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να φανταστείτε!

Τα τελευταία 25 χρόνια, η κύρια έρευνα της IDA CONTROL ήταν για την ανάπτυξη μεταλλοκοπτικών συστημάτων Οξυγόνου, Πλάσματος και Λέιζερ. Την ίδια περίοδο, όμως, ζητήθηκε από την εταιρία κατά καιρούς να βοηθήσει διάφορες επιχειρήσεις με αυτοματισμούς κάθε είδους, που καθένας τους ήταν μία διαφορετική πρόκληση. Όλες αυτές τις προκλήσεις τις αντιμετωπίσαμε με αξιοσημείωτη επιτυχία.

Τέτοιες αυτοτελείς μελέτες και εφαρμογές αυτοματισμού τις οποίες σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε περιλαμβάνουν: Την ανάπτυξη ενός Ανθρωποειδούς Ρομπότ για σερβίρισμα ποτών, Ανεμογεννήτριες, Αντλιοστάσια, Ανελκυστήρες, Αυτόματες Πρέσες, Αυτόματες Ραπτομηχανές μονής και πολλαπλής κεφαλής, Αυτοματισμοί Ελέγχου γραμμών παραγωγής, Ζυγιστικές συσκευές, Κλίβανους / Φούρνους, Περιστροφικές Πρέσες, Μηχανές Βαφής Υφασμάτων, Μηχανές επεξεργασίας, Μηχανές παραγωγής Ζαχαρωτών, Υαλουργικές μηχανές, Μηχανές Μεταξοτυπίας, Μηχανήματα Παραγωγής Πλαστικών αντικειμένων, Συρματοποιητικές Μηχανές και Μηχανές Συσκευασίας, Εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων, Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Αυτοκινήτων, Πρέσες, Τόρνους, Τράπεζες Κοπής ακριβείας, Λειαντικές Μηχανές, Μηχανές CIM (Computer Integrated Manufacturing applications / Διαδικασίες παραγωγής ελεγχόμενες από υπολογιστή) και άλλες.

Βήματα Προόδου

Μεταλλοκοπτική μηχανή Λέιζερ FL-3015 (100/250/500 W)

2007:
Κατασκευάζουμε τo πρώτο ελληνικό μηχάνημα κοπής Laser. Τα ηλεκτρονικά, οπτικά, λογισμικά, κεφαλή κοπής, και μηχανολογικά είναι όλα κατασκευασμένα από την PIKIS LASER TECHNOLOGIES (PLT).
2007:
Κατασκευάζουμε το πρώτο ελληνικό Fast Axial Flow Laser.
2005-2007:
Διαχέουμε την τεχνολογία αυτόματης κοπής και σε άλλους Έλληνες κατασκευαστές υποστηρίζοντας στην πράξη την συνεργασία μεταξύ Ελλήνων κατασκευαστών.
2005-2006:
Αναπτύσσεται ο σχεδιασμός και η κατασκευή των πρώτων ελληνικών Laser, ισχύος 300-2000W .
2002:
Παράγουμε τα τελευταίας τεχνολογίας CNC CONTROLLERS ID6230 και ID6440 χωρίς αναλογικό βρόγχο ελέγχου για παντογράφους δύο(2) μέχρι και πέντε(5) αξόνων και με έλεγχο ρότορα.
2001:
Ολοκληρωμένη παραγωγή της πρώτης σειράς ελληνικών παντογράφων Plasma - Oxy με τους τύπους HD3015, HD4020, FC2000 και FC3000.
1999:
Ο πρώτος ελληνικός παντογράφος κοπής (Plasma - Oxy) δομημένος σε CNC της εταιρίας μας.
1998:
Το πρώτο ελληνικό CNC βασισμένο πάνω σε προσωπικό υπολογιστή (τύπος CNC ID30).
1995:
Τα πρώτα ελληνικά ψηφιακά συστήματα ελέγχου θέσης SVF 100, Best Seller της εταιρίας. Πρόκειται για τα πρώτα συστήματα Servo στην Ευρώπη που μπορούσαν να λειτουργήσουν και με επαγωγικούς τριφασικούς κινητήρες.
1991:
Τα πρώτα ελληνικά VVVF (Frequency Inverters) με τους τύπους SVF300-600-6004, ισχύος 700W-45KW.
1990:
Το πρώτο ελληνικό MICRO CNC MC800 με γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου.
1985:
Το πρώτο ελληνικό βιομηχανικό CNC τύπου "TALOS" με εκατοντάδες εφαρμογές.



 

| Όροι Χρήσης |